To reset your password, please enter your email address or username below.

Можливості | Конкурс на підтримку регіональних ініціатив активістів і журналістів, спрямованих на підвищення рівня прозорості та підзвітності влади

Конкурс на підтримку регіональних ініціатив активістів і журналістів, спрямованих на підвищення рівня прозорості та підзвітності влади

Організатор: Міжнародна організація «Інститут висвітлення війни та миру» (Institute for War and Peace Reporting)
Термін подачі заявки: 15.11.2022
Статус: Реєстрація заявок
Винагорода: до 15000€

Інститут висвітлення війни та миру (IWPR) – це міжнародна некомерційна організація з головними офісами в Лондоні, Вашингтоні та Амстердамі, що працює зі ЗМІ та громадянським суспільством задля покращення ситуації у майже трьох десятках країн світу, які перебувають в умовах кризи, конфлікту чи трансформації. 

Запрошуються регіональні команди активістів та журналістів з усіх регіонів України подати заявки на другий раунд конкурсу грантів на фінансування проєктів, спрямованих на підвищення рівня прозорості та підзвітності місцевої влади, посилення громадського контролю бюджетних коштів та майна громади, адвокацію змін на місцевому рівні, посилення участі громадян у розвитку місцевої громади, моніторинг та висвітлення процесів відбудови на місцевому рівні, у тому числі на деокупованих територіях, під час війни, у перехідний та післявоєнний періодиНа додаток до надання грантів на реалізацію проєктів, передбачені експертна, менторська та юридична підтримка грантоотримувачів, а також можливе проведення інших спільних заходів.

Кінцевий термін подання заявки: вівторок, 15 листопада 2022 року на адресу ukraine@iwpr.net.

Конкурс грантів відбувається в рамках трирічного проєкту AVE (Amplify, Verify, Engage: media and civil society for democratisation and good governance in Eurasia 2021-23), який виконує Інститут висвітлення війни та миру (IWPR) в Україні, інших країнах Східного партнерства та Центральній Азії за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегії. 

Пріоритети проєкту: предметом зусиль запропонованих проєктів має бути підвищення рівня підзвітності і прозорості влади через громадський моніторинг і контроль використання публічних ресурсів та\або адвокацію відповідних змін на місцевому рівні. Усі проєкти повинні мати сильний компонент висвітлення діяльності й результатів у ЗМІ (в т.ч. соціальних медіа) та інформування громадськості шляхом тісної співпраці зі ЗМІ, окремими журналістами, центрами журналістів-розслідувачів, проведення широких інформаційних кампаній тощо. 

Там, де доречно, IWPR заохочує заявників створювати регіональні чи міжрегіональні коаліції між громадськими організаціями та ЗМІ/журналістами.  

Розмір грантів: загальний бюджет раунду дорівнює 75 000 євро. IWPR планує підтримати 6-7 проєктів вартістю 10 000 – 15 000 євро. Бюджет має бути адекватним запропонованій діяльності, ощадливим, прозорим і конкурентоспроможним.

Тривалість проєктів: проєкти можуть тривати від 4 до 10 місяців, мають розпочатися не раніше 1 cічня 2023 року і завершитися не пізніше 31 жовтня 2023 року.  

Запитання щодо грантового конкурсу надсилати на адресу ukraine@iwpr.netЯкщо ви не знайдете форму заявки в форматі MsWord та форму бюджету в MsExcel безпосередньо при цьому анонсі, будь ласка, надішліть запит на означену електронну пошту.

Надання грантів (безповоротної цільової фінансової допомоги) за цим конкурсом передбачено переважно громадським організаціям, які мають статус неприбутковості. Як виняток гранти можуть бути надані комерційним компаніям (наприклад, ЗМІ), проте сплату податку на прибуток стосовно коштів гранту такий грантоотримувач має здійснювати з інших джерел. Проєкт не може фінансувати політичні партії та релігійні громади.

Більше деталей тут

Автор публікації

Коментарі: 0
Публікації: 293
Реєстрація: 03.12.2020
Чтобы оставить заявку необходимо .